Atelier despre avalanșe

atelier avalansa

Iarna a sosit și în Carpați, iar o dată cu aceasta, riscul avalanșelor de zăpadă.

Ca și în anii anteriori, organizăm pentru clienții noștri un curs de instruire în domeniul riscurilor specifice iernii, discutând în mod special despre avalanșele de zăpadă. Două zile de exerciții practice în zăpadă, combinate cu prezentări și discuții teoretice la căldura unei cabane.

În acest sens, pentru acest curs colaborăm direct cu partenerul nostru din Germania – firma ABS, cea care l-a inventat și produce azi, cel mai performant echipament de salvare din avalanșă: rucsacul ABS.

Conform statisticilor prezentate de către Institutul Elvețian pentru Studiul Zăpezii și al Avalanșelor în toamna lui 2010, rucsacul ABS Twinbag oferă 97% șanse de supraviețuire într-o avalanșă, spre deosebire de toate celelalte echipamente existente azi pe piața mondială, cu o rată de supraviețuire sub 50%.

Lectorii care vor susține acest curs sunt colegii de la Rucksack Mountain Guides, membri ai Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM), singura organizație profesională din România afiliată internațional (UIMLA).

Află mai multe detalii despre acest curs.

Mai multe informații instructive despre avalanșe, se pot afla în amuzantul film făcut de italieni