Biblioteca montaniardului

Biblioteca montaniardului

Biblioteca Montaniardului” este noul titlul pe care l-am adus pe rafturile virtuale ale magazinului nostru.

Emilian Cristea (1915 – 1982) este un nume popular în lumea montană românească, atât ca urmare a controversatei sale ascensiuni pe o variantă a Fisurii Albastre, dar mai ales ca urmare a cărților de munte semnate de el și a activității de popularizare montană prin România.

De-a lungul anilor, ghidurilor de munte scrise de el au fost de importanță majoră pentru mulți români care s-au apucat să meargă pe drumurile ”mai puțin cunoscute” din Bucegi și Piatra Craiului.

De asemenea, între 1974 – 1982 a susținut lunar, în revista turistică ”România Pitorească”, rubrica intitulată ”Biblioteca Montaniardului” în care erau descrise diferite trasee sau comentate evenimentele din luna respectivă.

Din păcate, pe lângă ghidurile turistice, Emilian Cristea nu a apucat să publice nici o carte de beletristică, de memorii sau de altă natură.

Astfel, echipa celor doi Mihai (Ogrinji și Vasile) care sunt în spatele editurii România Pitorească de azi, s-a decis să adune sub o singură copertă toată colecția de articole semnate de Cristea.

O carte interesantă și absolut necesară celor pasionați de munte. Lectură plăcută!