Bucegi. Atelier de instruire în teoria zăpezii și avalanșe

atelier avalanse

Noi cei de la Rucksack Shop avem pretenția că facem mai mult decât comerț: educăm oamenii să se bucure de mersul în natură!

Iar acest lucru îl facem prin diferite moduri precum sponsorizarea unor evenimente de educație montană precum:

- activitățile organizate de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) sau

- alte activități de instruire în domeniul montan precum cele realizate de către colegii de la Rucksack Mountain Guides.

În primul weeekend din 2018 am sprijinit organizarea unui nou atelier de instruire în domeniul avalanșelor de zăpadă. izăm de-a lungul anilor.

Vezi mai multe fotografii.

Două zile pline în Bucegi, pe o zăpadă relativ bună (5 straturi!) în care s-a discutat pe larg despre zăpadă, straturi, cristale, DVA-uri, lopeți, rucsaci ABS, ce faci și ce nu faci, sfertul de oră… și multe, multe alte lucruri specifice unui atelier bun despre zăpadă și avalanșe.

Lecțiile au continuat până târziu în noapte, discutându-se aspectele teoretice, care sunt la fel de importante ca și cele practice. Pentru că întotdeauna pregătirea turei pe munte începe de acasă!

Persoanele interesate să participe la astfel de activități practice de instruire, pe care le organizăm noi sau partenerii  noștri, ne pot contacta pentru a obține toate detaliile necesare.