Cărți noi de munte și alpinism

Paianjenul Alb

Literatura montană este un domeniu pe care-l considerăm important.

De aceea încercăm să aducem în magazinul nostru toate cărți de munte cu valoare, în limba română, care merită să fie achiziționate de pasionații de munte.

Recent am adus pe rafturile noastre două noi titluri:

1. Păianjenul Alb

Această carte clasică, vorbește despre primele tentative de a urca fața nordică a Eigerului, începând cu încercarea dezastruoasă a lui Max Sedlmeyer și Karl Mehringer (1935) și terminând cu succesul echipei Kurt Diemberger și Wolfgang Stefan (1958).

În particular, Harrer descrie în carte tragedia tentativei din 1936 a lui Edi Rainer, Willy Angerer, Andreas Hinterstoisser și Toni Kurz, în care toți au murit.

De asemenea, este descrisă tragedia din 1957, când doi italieni, Stefano Longhi și Claudio Corti s-au alăturat germanilor Günther Nothdurft și Franz Mayer pentru a urca peretele, toți fiind forțați să petreacă opt nopți în perete și ulterior, doar Corti fiind salvat.

Actuala versiune în limba română este a doua, o primă ediție a cărții fiind publicată în 2012 de către editura Karpatia, astăzi dispărută.

2. Îngropați în cer

O carte relativ nouă, ce tratează faimosul dezastru care a avut loc în august 2008 pe ruta clasică spre vârful K2.

În acea zi, 11 alpiniști din mai multe expediții internaționale au murit prinși de o avalanșă de zăpadă în pasajul cheie al traseului clasic ”Bottleneck”. Sezonul respectiv a fost cel mai negru din istoria ascensiunilor pe K2.

Cartea prezintă accidentul din perspectiva șerpașilor locali, dintre care doi supraviețuitori ai accidentului au fost intervievați de către autorii cărții.

În librăria noastră se găsesc diverse alte cărți și o selecție de hărți montane, pe care vă invităm să le vedeți pe site.