Concurs de literatură montană ”Reading Mountains”

Ziua Muntelui. Mountain Day

”Reading Mountains” (Munții prin lectură) este un nou proiect educațional pe care AECO îl organizează în România începând din acest an, în vederea celebrării Muntelui chiar de ziua lui: 11 decembrie.

Iar noi ne bucurăm să sponsorizăm astfel de acțiuni!

Mai concret, ”Munții prin lectură” este un proiect românesc ce își propune să scoată în evidență cultura și literatura montană autohtonă, modernă, prin încurajarea oamenilor să scrie despre munte și activitățile montane, să citească, să publice și astfel, să contribuie la descoperirea unei alte laturi a Muntelui, mai elevată, mai profundă.

Evenimentul românesc ”Reading Mountains” este primul care are loc în lanțul munților Carpați și face parte din seria europeană de evenimente similare organizate în zona munților Alpi, sub egida Convenției Alpine.

Categorii de concurs

În acest an există patru mari categorii de concurs, care asigură o mare varietate a temelor și subiectelor montane despre care se poate scrie.

- Ficțiune montană: povești imaginare, legende moderne etc.;

- Non-ficțiune: istorie, cultură, experiențe umane, texte despre drumeție, bicicletă etc.;

- Aventură: texte despre alpinism, cățărare pe stâncă, schi de tură, frig, adrenalină etc;

- Poezie montană.

Materialele înscrise în concurs (poezie sau proză scurtă) trebuie să fie originale, scrise chiar de cel care le trimite. Acestea pot fi nepublicate anterior sau publicate online/ print în ultimii doi ani.

În calitate de sponsori ai evenimentului, premiile vor fi oferite de către noi – Rucksack Shop împreună cu firma Sealskinz din Marea Britanie.

Câștigătorii vor fi anunțați public pe site-ul AECO pe 11 decembrie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui. Textele câștigătoare vor fi publicate și popularizate online prin intermediul site-ului AECO.