Noi modele de rucsaci ABS în România

Unbenannt-1

Sezonul de iarnă se apropie cu repeziciune și este timpul ca toți cei pasionați de zăpadă, să înceapă pregătirea echipamentului.

Din acest sezon aducem în România ultimele modele ABS care, așa cum au obișnuit în ultimii 40 de ani, oferă suficiente lucruri noi și inedite printre care amintim în special modelul ABS P.Ride original.

Având la bază vechiul model consacrat Vario cu avantajele lui (sistemul Twin și Zip On), noul ABS P.Ride avansează câțiva pași în față și aduce alte elemente în plus:

- declanșarea electronică (în loc de pneumatică – nu se mai schimbă mânerul);

- declanșarea colectivă wireless (unic în lume);

- două perne de aer mai mari (unic în lume);

- design îmbunătățit;

Dar modelul Vario nu a fost părăsit cu totul ci a fost îmbunătățit, prin reducerea consistentă a greutății (schimbarea materialelor folosite) și respectiv, punerea lui în vânzare pe piață sub noul nume ABS s. Light.

Iarna precedentă a fost tragică pentru România, cu victime ale avalanșelor de zăpadă în munții Parâng, Călimani, Bucegi și Vrancei. Cu excepția accidentului din Parâng, victimele accidentelor nu au fost deloc pregătiți în vreun fel, pentru avalanșele de zăpadă. Nu doar că nu au avut rucsac ABS în dotare, dar nu au avut nici măcar kitul standard tradițional, format din lopată, sondă și DVA.

Astăzi există numeroase echipamente de salvare din avalanșă care poate crește consistent probabilitatea de supraviețuire la peste 97%, așa cum au confirmat datele statistice în cazul rucsacilor originali ABS Twin.

În calitate de reprezentant al firmei ABS în România, pro dealer, suntem direct preocupați de riscul avalanșelor de zăpadă în Carpații românești, colaborând direct cu singura asociație profesională din România afiliată și recunoscută internațional Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Vedeți micul film de prezentare a modelului ABS P.Ride.

 

 

 

 

Noi meniuri Lyofood

Lyofood logo_02_patrat

Lyofood este una din cele mai bune firme din lume, producătoare de mâncare liofilizată.

Asta o spunem nu noi, ci numeroasele premii câștigate de-a lungul anilor și mai mult decât atât, o spun chiar cei care o consumă în diferitele expediții pe tot globul.

Unul din noile meniuri acum la dispoziția românilor este cel creat de către Sean Villanueva O’Driscoll, specialist în cățărare liberă big wall prin zne izolate (insula Baffin, de ex.) și recunoscut pentru cântecele sale din flaut în bivuacurile din pereți și nu numai.

Recent, Sean a debutat ca bucătar-bucătar și a ajutat la dezvoltarea meniului Nettle Curry. Aceasta ar putea fi o mâncare curry clasică verde, dar este una a lui Sean, așa că cei de la Lyofood au trebuit să folosească urzicile pe care le iubește, a eliminat cartofii și au adăugat  laptele de nucă de cocos. Diferența o fac ierburile aromatice cum ar fi tumericul, semințele și frunzele de coriandru, chimenul, usturoiul, ghimbirul și iarbă de lămâie.

Din România, ghizii Rucksack au folosit cu succes mâncarea Lyofood, de-a lungul anilor, în numeroasele expediții din Caucaz, Tian Shan (> 7.000m alt.) sau la Cercul Polar (-37 grade). Așa că avem referințe bune și pe plan local!

Dacă nu ați descoperit încă meniurile Lyofood, vă recomandăm să le încercați rând pe rând, în turele din țară pentru ca apoi, când plecați în ture mai serioase prin munții mari, să știți exact ce anume vă place.

Există de toate pentru toți: meniuri vegane, vegetariene, picante sau nu, cu carte de pui, porc sau vită, varză călită, paste, avocado și multe altele.

Ture frumoase și poftă bună!

Mai multe despre ce înseamnă mâncarea liofilizată, într-un articol scris de Marian Anghel, ghid montan și președintele Societății Ghizilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdoor Show 2018

logo

”Outdoor Show” este unul din cele mai mari târguri expoziționale B2B din lume, special dedicat echipamentului pentru activități outdoor, în natură.

Zilele acestea suntem în echipă completă la acest târg care are loc în Germania, pentru a discuta cu partenerii noștri tradiționali și pentru a descoperi noi produse interesante pentru pasionații de natură din România.

Ca în fiecare an, această nouă ediție a adus noi inovații în domeniul outdoor, mai mult sau mai puțin relevante precum jachetele de la Adidas și Norrona, încălțări cu merino de la Naglev și Salewa, rucsacii de la Ortleb sau colțarii de schi alpinism (skimo) de la CAMP.

Află mai multe despre premiile Outdoor Industry Awards 2018.

În ceea ce ne privește, de-a lungul a două zile am avut o serie de discuții interesante cu producători mai noi sau mai vechi, dar care au tot felul de produse inovatoare în domeniu.

O parte din acestea o să le vedeți într-un viitor apropiat și pe rafturile virtuale ale magazinului nostru online. Vă asigurăm că vor fi produse de calitate și deosebite, așa cum sunt o mare parte din ceea ce am adus în România în ultimii 12 ani!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Educația outdoor din România s-a conectat internațional

Sealskinz. sosete

Ca magazin specializat pe echipamente outdoor, suntem implicați pe deplin în susținerea educației outdoor în România cu multiple beneficii pentru întreaga societate.

Așa că ne face plăcere să anunțăm și noi că începând din acest an (2018), Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) – un ong cu care noi colaborăm de ani de zile, s-a alăturat unei uniuni europene de organizații implicate în educația outdoor (ong-uri, universități, școli etc.) care se numește pe scurt ”Institutul European de Educație Outdoor” (EOE) cu sediul în Germania.

EOE este o rețea europeană de profesioniști în domeniul outdoor, de la lucrători sociali și de tineret până la profesori și educatori, cadre universitare și studenți, inclusiv instructori, ghizi și lideri montani.

S-a înființat în 1996 și are în prezent peste 140 de organizații afiliate din diferite țări europene.

AECO este singura asociație românească membru în cadrul EOE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cărți noi de munte și alpinism

Paianjenul Alb

Literatura montană este un domeniu pe care-l considerăm important.

De aceea încercăm să aducem în magazinul nostru toate cărți de munte cu valoare, în limba română, care merită să fie achiziționate de pasionații de munte.

Recent am adus pe rafturile noastre două noi titluri:

1. Păianjenul Alb

Această carte clasică, vorbește despre primele tentative de a urca fața nordică a Eigerului, începând cu încercarea dezastruoasă a lui Max Sedlmeyer și Karl Mehringer (1935) și terminând cu succesul echipei Kurt Diemberger și Wolfgang Stefan (1958).

În particular, Harrer descrie în carte tragedia tentativei din 1936 a lui Edi Rainer, Willy Angerer, Andreas Hinterstoisser și Toni Kurz, în care toți au murit.

De asemenea, este descrisă tragedia din 1957, când doi italieni, Stefano Longhi și Claudio Corti s-au alăturat germanilor Günther Nothdurft și Franz Mayer pentru a urca peretele, toți fiind forțați să petreacă opt nopți în perete și ulterior, doar Corti fiind salvat.

Actuala versiune în limba română este a doua, o primă ediție a cărții fiind publicată în 2012 de către editura Karpatia, astăzi dispărută.

2. Îngropați în cer

O carte relativ nouă, ce tratează faimosul dezastru care a avut loc în august 2008 pe ruta clasică spre vârful K2.

În acea zi, 11 alpiniști din mai multe expediții internaționale au murit prinși de o avalanșă de zăpadă în pasajul cheie al traseului clasic ”Bottleneck”. Sezonul respectiv a fost cel mai negru din istoria ascensiunilor pe K2.

Cartea prezintă accidentul din perspectiva șerpașilor locali, dintre care doi supraviețuitori ai accidentului au fost intervievați de către autorii cărții.

În librăria noastră se găsesc diverse alte cărți și o selecție de hărți montane, pe care vă invităm să le vedeți pe site.

 

 

 

 

 

 

 

 

Noi hărți pe site-ul nostru

zenith-harta-cheile-nerei

Recent am adăugat în colecția noastră de hărți disponibile spre vânzare, câteva noi hărți recent apărute în colecția Zenith.

1. Harta munților Cozia (1:30.000)

Este cea mai nouă și cea mai bună hartă a munților Cozia.

Harta este realizată în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România și Administrația Parcului Național Cozia și cuprinde arealul Parcului Național și împrejurimile.

2. Harta cheilor Nerei (1:25.000)

Una din cele mai bune și actualizate hărți cu cheile Nerei, excelentă pentru o explorare în detaliu a zonei.

3. Harta munților Pădurea Craiului (1:45.000)

Harta cuprinde zona munților Pădurea Craiului incluzând: Defileul Crișului Repede, Valea Iadului, Valea roșie, Bratca-Șuncuiuș, Peștera Farcu, Peștera Meziad, Peștera Unguru Mare, Peștera Vadu Crișului și altele.

O întreagă colecție de hărți este disponibile pe site-ul nostru!

 

 

 

 

 

 

Muntele din Livadă. Alpinism în Cordillera Blanca

Muntele din Livada

Asociația de Educaţie şi Cultură Outdoor (AECO) organizează Luni, 26 Februarie 2018, ora 17:30, la Brașov, la cea de-a doua întâlnire din seria de evenimente culturale pe teme outdoor denumită “Muntele din Livadă”, organizată alături de Consiliul Județean și de Biblioteca Judeteana George Baritiu Brasov.

Întâlnirea lunii februarie este dedicată zonei Cordillera Blanca (America de Sud).

Cordillera Blanca și masivul învecinat, Cordillera Huayhuash (locul faimos al accidentului lui Joe Simpson – Touching the Void) sunt cele mai spectaculoase zone montane din Anzi, după cum spune John Biggar, autorul singurului ghid – atlas al Anzilor (The Andes, 1999).

Aici există peste 20 de vârfuri ce depășesc 6.000m altitudine, inclusiv cele mai dificile, despre care mulți nici nu au auzit vreodată.

Vârful dublu Huascaran (Nord 6.655m și Sud 6.746m) se ridică până aproape de 7.000m altitudine și oferă rute tehnice de mare finețe, pe stâncă/gheață și mixt.

Pe parcursul a două expediții organizate de noi în Anzii peruani, s-a reușit cu succes urcarea pe rute clasice și tehnice a vârfurilor Artesonraju (fața sudică, 6.025m), Churup (fața SV, 5.498m), Chopicalqui (6.354m), Vallunaraju (5.686m), Pisco (5.752m), precum și o tentativă ratată pe fața vestică a Huascaranului Sud (6.746m).

Toată povestea va fi prezentată pe larg de către Marian Anghel.

Detalii eveniment

Când: Luni, 26 Februarie 2018, ora 17:30

Unde: Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Sediul Central, Etaj 1, Mediateca, B-dul Eroilor nr. 33-35, Livada Poștei, Brașov

Ce:

- Proiecție: ”La Palabra de los Andes”. Alpinism în Cordillera Blanca
– Prezentare de carte: ”Căzând în gol” (”Touching the Void”), de Joe Simpson

Intrarea este liberă.

“Muntele din Livadă” este un eveniment cultural outdoor orgabizat de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) ce se desfășoară lunar la Brașov, sub forma unei întâlniri la care pot participa toți iubitorii de outdoor și de conținut în domeniu.

În cadrul evenimentului au loc variate proiecții de filme sau fotografii, sunt prezentate cărți scrise de autori români sau străini și sunt relatate expediții ce au avut protagoniști români și nu numai.

Mai multe detalii pe website-ul AECO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nouă testare a rucsacului ABS în România

ABS in action

 

În a doua jumătate a lunii ianuarie 2018, în zona Brașov a avut loc un nou curs de pregătire în schiul de tură organizat de colegii noștri de la Rucksack Mountain Guides.

Cu această ocazie, pe lângă numeroase exerciții tehnice specifice, s-a dedicat timp special pentru nivologie și avalanșele de zăpadă.

În cadrul acestui modul de pregătire, s-a prezentat și discutat și despre cel mai performant echipament de salvare care este rucsacul ABS, produs de firma germană ABS Airbag Avalanche System de peste 30 de ani.

Un amplu articol despre acest rucsac – sistem de salvare, încă valabil, a fost scris cu ani în urmă de actualul președinte al Societății Ghizilor și Liderilor Montani – Marian Anghel

Discuțiile despre rucsacul ABS au fost urmate, bineînțeles, de o testare practică realizată de unul din cursanți, proaspăt posesor al rucsacului ABS model Vario.

Rucsacul ABS și serviciile post-vânzare (de reumplere, verificare, instruire) au devenit disponibile în România, prin intermediul magazinului nostru încă din iarna 2010/2011.

Mai multe detalii despre oferta ABS în România

 

 

 

 

 

 

 

Bucegi. Atelier de instruire în teoria zăpezii și avalanșe

atelier avalanse

Noi cei de la Rucksack Shop avem pretenția că facem mai mult decât comerț: educăm oamenii să se bucure de mersul în natură!

Iar acest lucru îl facem prin diferite moduri precum sponsorizarea unor evenimente de educație montană precum:

- activitățile organizate de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) sau

- alte activități de instruire în domeniul montan precum cele realizate de către colegii de la Rucksack Mountain Guides.

În primul weeekend din 2018 am sprijinit organizarea unui nou atelier de instruire în domeniul avalanșelor de zăpadă. izăm de-a lungul anilor.

Vezi mai multe fotografii.

Două zile pline în Bucegi, pe o zăpadă relativ bună (5 straturi!) în care s-a discutat pe larg despre zăpadă, straturi, cristale, DVA-uri, lopeți, rucsaci ABS, ce faci și ce nu faci, sfertul de oră… și multe, multe alte lucruri specifice unui atelier bun despre zăpadă și avalanșe.

Lecțiile au continuat până târziu în noapte, discutându-se aspectele teoretice, care sunt la fel de importante ca și cele practice. Pentru că întotdeauna pregătirea turei pe munte începe de acasă!

Persoanele interesate să participe la astfel de activități practice de instruire, pe care le organizăm noi sau partenerii  noștri, ne pot contacta pentru a obține toate detaliile necesare.

 

 

 

 

Program de Sărbători 2017/2018

Craciun Fericit! ABS

În perioada sărbătorilor de iarnă se pot face comenzi online, dar livrarea lor se va face în zilele noastre lucrătoare, astfel:

23-26 Decembrie: închis

Livrăm toate comenzile primite online în zilele 27-28-29 Decembrie.

30-31 decembrie – 7 Ianuarie: închis

Livrăm toate comenzile primite online începând din 8 Ianuarie, când programul nostru de lucru revine la normal.

Între timp, vă dorim tuturor Crăciun Fericit și cât mai multe ture pe munte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mănuși personalizate pentru ”doamnele” noastre

logo Sealskinz

Dacă ești pasionată de mers în natură, ai nevoie de echipament bun, de calitate, dar măsurat și croit pentru dimensiuni feminine.

Producătorul englez Sealskinz s-a specializat de-a lungul anilor, exclusiv pe protejarea de frig a extremităților (mâini, cap, picioare), exact ceea ce este cel mai greu și mai sensibil, mai ales în cazul femeilor.

Astăzi Sealskinz are o gamă întreagă de mănuși, fesuri și șosete dedicate femeilor care vor să se bucure de natură indiferent de activitate și de condițiile meteo.

Sunt multe modele și grosimi de mănuși, dar care sunt cele mai potrivite?

Pentru mâini feminine, în funcție de activitatea dorită, din colecția noastră vă facem următoarele recomandări:

 

1. Mănuși subțiri (outdoor/oraș), grosime 2 – 3

- Ultra Grip (culori negru, verde, galben vizibil – HiVis), care au inclusiv mărimea XS;

- Ladies All Season;

- Ladies Sea Leopard;

- Dragon Eye;

2. Mănuși groase (outdoor/schi/expediții la altitudine) grosime 4 – 5

- Helvellyn;

- Extreme Cold;

- Winter (fără degete);

3. Mănuși de bike, grosime 3 – 4 – 5

- Ladies All Weather Cycle;

- Extra Cold Winter Cycle Ladies;

- Winter Cycle Ladies;

 Pentru informații detaliate privind produsele Sealskinz, vă stăm la dispoziție online și telefonic luni – vineri (09.00 – 19.00).

Atelier de instruire în domeniul avalanșelor

atelier. avalansa. Bucegi

Zilele acestea s-a desfășurat în zona Brașov primul atelier de instruire în domeniul avalanșelor organizat de către colegii de la Rucksack Mountain Guides.

Atelierul s-a desfășurat pe o frumoasă ninsoare, având ca tematică reîmprospătarea cunoștințelor despre utilizarea echipamentului de salvare din avalanșă standard: DVA, lopată, sondă.

S-a folosit intensiv echipamentul standard care ar trebui să fie în dotarea tuturor celor care merg iarna pe munte, în diferite scenarii mai simple și mai complexe.

Astfel s-a putut învăța, respectiv înțelege cum funcționează și cum se identifică mai bine și mai rapid, persoanele îngropate sub zăpadă.

Ca metodă de căutare precisă s-a folosit ”metoda germană”, introdusă în România de către ghidul Marian Anghel în anul 2014 și folosită ca metodă de bază de către Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Aceasta presupune parcugerea unor pași specifici la căutarea fină, astfel încât la final să fie localizată victima cu ajutorul sondei chiar din prima. Este ceea ce se numește ”punct ochit – punct lovit”!

La începutul lunii ianuarie va avea loc un nou atelier de instruire în avalanșe.

Mai multe informații pe site-ul Rucksack Mountain Guides.

 

 

 

 

 

 

 

Ofertă rucsack ABS. Cadoul perfect în luna decembrie!

Rucsacul ABS Twinbag în acțiune

Rucsacul de avalanșă ABS este la ora actuală cel mai performant echipament de salvare din avalanșă din lume, cu o rată de supraviețuire de 97%.

Ce cadou mai potrivit de dăruit persoanei dragi pasionată de munte iarna?

Citește un articol detaliat despre rucsacii ABS, cu singura mențiune că a fost scris cu ceva ani în urmă și modelele ABS prezentate acolo s-au mai schimbat.

Muntele iarna este fantastic, atât pentru schi de tură și alpinism, cât și pentru mersul cu rachetele de zăpadă, pentru persoanele mai non-technice. Dar în același timp, pe lângă multe altele, iarna apare riscul avalanșelor de zăpadă.

Ca oricare alt risc și riscul avalanșelor poate fi negociat și minimalizat de persoanele care au cunoștințele necesare și sunt echipate corespunzător.

Pentru încurajarea mersului pe munte iarna într-un mod responsabil, noi colaborăm cu ghizii montani români organizând numeroase ateliere despre avalanșe în colaborare cu firma ABS Germania.

În același timp, oferim posibilitatea românilor pasionați de iarnă să își achiziționeze câte un rucsac ABS Twin original (cu două baloane) la un preț mai avantajos, în cazul în care fac o pre-comandă a unui sistem complet (unitate de bază + activare + compartiment de bagaje) în cursul lunii decembrie a.c.

Oferta noastră valabilă până la 15 decembrie 2017:

- unitate de bază (model Vario sau model Powder): 1.850lei în loc de 2.250lei

- unitate de activare oțel: 450lei în loc de 500lei;

- unitate de activare carbon: 850lei în loc de 900lei;

- plata în două rate fără dobândă;

De asemenea, se oferă la reducere compartimente de bagaje Zip On cu volume variabile, în funcție de model (Vario sau Powder);

GRATIS – un compartiment de bagaje de 8L pentru cei care fac o precomandă până la data de 15 decembrie 2017.

Pentru oferta completă și alte informații, vă rugăm să ne contactați direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne-am redeschis!

Iarna

După o perioadă în care am fost indisponibili și nu am făcut vânzări, ne-am redeschis începând de azi.

Suntem aceeași, cu aceleași branduri faimoase:

- rucsacul de avalanșă ABS și serviciile auxiliare;

- șosetele impermeabile Sealskinz (mănu, fesuri);

- mâncarea deshidratată de expediții Lyofood;

- echipamentul de cățărare Wild Country;

- librărie de munte: cărți și hărți de drumeție și ciclism;

Pentru noul sezon de iarnă mai avem câteva proiecte pe care le vom porni împreună cu partenerii noștri din țară și cei externi, dar vom reveni cu detalii când va fi cazul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghidarea montană din România recunoscută internațional

UIMLA mare

Ne face o mare plăcere și onoare să fim sponsorii unei asociații profesionale precum Societatea Ghizilor!

Două din cele mai bune branduri aduse de noi în România sunt utilizate în mod curent de membrii SGLM:

- șosetele impermeabile Sealskinz;

- rucsacii de salvare din avalanșă ABS;

Pe 8 aprilie 2017, în cadrul adunării generale a UIMLA ce a avut loc lângă Geneva, România a fost acceptată în unanimitate ca țară membru cu drepturi depline în cadrul Uniunii Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali (UIMLA*).

România devine astfel a patra țară din Convenția Carpatică, alături de Cehia, Polonia și Slovacia, ce aderă la acest for internațional al liderilor montani, respectiv a 17-cea țară la nivel mondial.

Acceptarea românilor** în acest for internațional, alături de alte țări cu mare tradiție în turismul montan activ, este un moment istoric, o premieră pentru țara noastră.

Este pentru prima dată în istoria de peste 120 de ani de ghidare montană în Carpații noștri, când nivelul de pregătire profesională din România (!) este recunoscut și echivalat internațional.

Această recunoaștere survine după patru ani de când Societatea Ghizilor (SGLM) și-a exprimat oficial intenția de aliniere la standardul internațional pentru drumeție montană, aceasta fiind principala activitate turistică din Carpații românești.

De-a lungul celor patru ani de ”membru aspirant”, mai multe delegații internaționale au sosit în România pentru a observa cursul românesc de formare profesională organizat de Societatea Ghizilor și mai ales implementarea corectă a standardului internațional.

Cursul de ”lider montan internațional” (IML) are o durată de minim doi ani și este realizat de SGLM în colaborare cu instituții și organizații partenere precum:

Smurd Romania;
- Jandarmeria Montană - Centrul Montan Sinaia;
- centre Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont ;
- Asociația Administrațiilor de Arii Naturale Protejate (AAANP)
Asociația de Ecoturism din România;

Mai multe informații despre avantajele acestei afilieri internaționale se pot citi pe site-ul Societății: www.ghizimontani.org

*UIMLA are sediul în Franța și este una din cele două uniuni profesionale recunoscute și acceptate internațional pentru reglementarea și standardizarea profesiei de ghidare montană, alături de UIAGM (Elveția).
UIMLA este uniunea care se adresează mai ales țărilor cu zone montane fără ghețari, așa cum este cazul României.

**Societatea Ghizilor și Liderilor Montani ”Carpați” (SGLM) este asociația profesională românească ce reprezintă România în cadrul UIMLA.
SGLM are sediul social în Sibiu și astăzi reunește ghizi și lideri montani din România și din alte țări, activi profesional în țara noastră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impactul negativ al stațiunilor de schi

Pista schi Tre Cime. Stire

Alpii înseamnă pentru o mare parte din români schi pe pârtiile excelente din Austria, Italia, Franța sau Elveția.

Dar prea puțini sunt cei care se gândesc și la reversul medaliei, impactul negativ uriaș pe care-l au aceste stațiuni de iarnă asupra muntelui, cu tot ceea ce înseamnă el.

Un amplu material despre impactul negativ sesizabil deja al dezvoltării stațiunilor de schi în Alpi în ultimele decenii, a apărut recent în limba germană (OeAV).

Construcția și funcționarea stațiunilor de iarnă afectează aproape toate habitatele și speciile din munții Alpi.

De asemenea, afectează stabilitatea solului pe versanții montani. Lucrările de amenajare a drumurilor de acces, a construcțiilor adiacente și a pârtiilor de schi poate provoca sau chiar amplifică alunecările de teren și a noroaielor.

“Planificarea pistelor, a drumurile de acces și construcția elaborată de instalații de înzăpezire au determinat efectiv dezgolirea și pustiirea peisajele noastre montane. Peisaje întregi sunt reconstruite pentru a se adapta pantele de schi la nevoile schiorilor medii și la cerințele producătorilor de zăpadă artificia”, după cum spune Liliana Dagostin în numele OeAV (Asociației Alpine Austriece).

Există 55 mari statiuni de schi alpin în Alpi, mai mari de 2.000 de hectare: Franța (20), Austria (17), Italia (10) și Elveția (8).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reducere pentru doamne și domnișoare (1-8 martie a.c.)

Sealskinz

Cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie, oferim o REDUCERE dedicată tuturor DOAMNELOR și domnișoarelor pasionate de outdoor din România și nu numai.

Reducerea se face doar la produsele impermeabile Sealskinz și variază între 25-30% la prețul afișat pe site.

Oferta se adresează tuturor doamnelor/domnișoarelor care au nevoie de șosete impermeabile pentru mers în natură sau urban, mănuși impermeabile/windproof bine mulate pe mâna feminină sau fesuri elegante și impermeabile/windproof.

PERIOADA PROMOȚIEI:

1-8 martie inclusiv.

Comenzile se fac exclusiv online iar livrarea se face prin curier rapid în toată România.

PRODUSELE INCLUSE ÎN PROMOȚIE

În această promoție este inclusă toată gama produselor impermeabile realizate de firma britanică Sealskinz (șosete, mănuși, fesuri) care îndeplinesc următoarele caracteristici:

- sunt exclusiv modele feminine sau

- sunt modele unisex mărimi mici (XS – S – M).

În ofertă nu sunt incluse mărimile L – XL și modelele exclusiv masculine. Pentru bărbați pregătim alte oferte dedicate! :-)

Produsele sunt disponibile în limita stocului, livrarea făcându-se pe principiul ”primul venit – primul servit”.

Firma Sealskinz este specializată exclusiv în producerea de şosete, mănuşi şi fesuri cu proprietăţi deosebite, interesante pentru orice practicant:

100% impermeabili la apă (waterproof) + impermeabili la vânt (windproof) + respirabili (breathable)

Cu toţii ştim că pe ploaie sau prin zăpadă, dacă ne-am udat la picioare, apare disconfortul. De la un simplu tremurat de frig, se poate ajunge la apariţia degerăturilor şi chiar a hipotermiei.

A avea picioarele uscate, chiar dacă mergi prin cel mai mare noroi sau direct prin apă, este visul oricăruia dintre noi. Şi se poate spune că acesta a devenit adevărat!

Pentru detalii și informații despre această promoție, vă rugăm să ne contactați direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șosetele Sealskinz au intrat… la apă

Sealskinz. sosete

”Zilele trecute am folosit ciorapii impermeabili Sealskinz într-o tură de sailing în marea Egee, tură în care am prins și furtuni cu ploi și valuri ce au ajuns în cockpit.

Mi-au placut ciorapii.

De impermeabili au fost impermeabili, ba mai mult, au fost plăcuți la purtat, călduroși și nu s-au împuțit…

Vă mulțumesc încă o dată pentru cadou și dacă mai am ocazia am să vă mai scriu.” (Dorin Chiș, Oradea)

Dorin Chiș este câștigătorul concursului ”Reading Mountains” 2016 – categoria ”Ficțiune”, cu proza scurtă ”Acțiunea Crater”.

Concursul ”Reading Mountains” este un eveniment cultural montan organizat în România de către AECO – Asociația de Educație și Cultură Outdoor sub egida Convenției Alpine.

În calitate de sponsor al acestui concurs de cultură montană, câștigătorii au primit din partea noastră câte o pereche de șosete impermeabile Sealskinz.

Șosetele bitanice Sealskinz sunt gândite special pentru uz intens în mediu umed și friguros, așa cum sunt sporturile nautice sau mediul montan.

Sunt construite multi-strat, cu interiorul din lână merino (pentru căldură) iar exteriorul rezistent la uzură. Datorită construcţiei specifice, şosetele stau bine fixate pe picior, minimalizând şansele de apariţie a bătăturilor.

Detalii despre gama Sealskinz disponibilă în România găsiți pe site-ul nostru.