Bucegi. Atelier de instruire în teoria zăpezii și avalanșe

atelier avalanse

Noi cei de la Rucksack Shop avem pretenția că facem mai mult decât comerț: educăm oamenii să se bucure de mersul în natură!

Iar acest lucru îl facem prin diferite moduri precum sponsorizarea unor evenimente de educație montană precum:

- activitățile organizate de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) sau

- alte activități de instruire în domeniul montan precum cele realizate de către colegii de la Rucksack Mountain Guides.

În primul weeekend din 2018 am sprijinit organizarea unui nou atelier de instruire în domeniul avalanșelor de zăpadă. izăm de-a lungul anilor.

Vezi mai multe fotografii.

Două zile pline în Bucegi, pe o zăpadă relativ bună (5 straturi!) în care s-a discutat pe larg despre zăpadă, straturi, cristale, DVA-uri, lopeți, rucsaci ABS, ce faci și ce nu faci, sfertul de oră… și multe, multe alte lucruri specifice unui atelier bun despre zăpadă și avalanșe.

Lecțiile au continuat până târziu în noapte, discutându-se aspectele teoretice, care sunt la fel de importante ca și cele practice. Pentru că întotdeauna pregătirea turei pe munte începe de acasă!

Persoanele interesate să participe la astfel de activități practice de instruire, pe care le organizăm noi sau partenerii  noștri, ne pot contacta pentru a obține toate detaliile necesare.

 

 

 

 

Program de Sărbători 2017/2018

Craciun Fericit! ABS

În perioada sărbătorilor de iarnă se pot face comenzi online, dar livrarea lor se va face în zilele noastre lucrătoare, astfel:

23-26 Decembrie: închis

Livrăm toate comenzile primite online în zilele 27-28-29 Decembrie.

30-31 decembrie – 7 Ianuarie: închis

Livrăm toate comenzile primite online începând din 8 Ianuarie, când programul nostru de lucru revine la normal.

Între timp, vă dorim tuturor Crăciun Fericit și cât mai multe ture pe munte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mănuși personalizate pentru ”doamnele” noastre

logo Sealskinz

Dacă ești pasionată de mers în natură, ai nevoie de echipament bun, de calitate, dar măsurat și croit pentru dimensiuni feminine.

Producătorul englez Sealskinz s-a specializat de-a lungul anilor, exclusiv pe protejarea de frig a extremităților (mâini, cap, picioare), exact ceea ce este cel mai greu și mai sensibil, mai ales în cazul femeilor.

Astăzi Sealskinz are o gamă întreagă de mănuși, fesuri și șosete dedicate femeilor care vor să se bucure de natură indiferent de activitate și de condițiile meteo.

Sunt multe modele și grosimi de mănuși, dar care sunt cele mai potrivite?

Pentru mâini feminine, în funcție de activitatea dorită, din colecția noastră vă facem următoarele recomandări:

 

1. Mănuși subțiri (outdoor/oraș), grosime 2 – 3

- Ultra Grip (culori negru, verde, galben vizibil – HiVis), care au inclusiv mărimea XS;

- Ladies All Season;

- Ladies Sea Leopard;

- Dragon Eye;

2. Mănuși groase (outdoor/schi/expediții la altitudine) grosime 4 – 5

- Helvellyn;

- Extreme Cold;

- Winter (fără degete);

3. Mănuși de bike, grosime 3 – 4 – 5

- Ladies All Weather Cycle;

- Extra Cold Winter Cycle Ladies;

- Winter Cycle Ladies;

 Pentru informații detaliate privind produsele Sealskinz, vă stăm la dispoziție online și telefonic luni – vineri (09.00 – 19.00).

Atelier de instruire în domeniul avalanșelor

atelier. avalansa. Bucegi

Zilele acestea s-a desfășurat în zona Brașov primul atelier de instruire în domeniul avalanșelor organizat de către colegii de la Rucksack Mountain Guides.

Atelierul s-a desfășurat pe o frumoasă ninsoare, având ca tematică reîmprospătarea cunoștințelor despre utilizarea echipamentului de salvare din avalanșă standard: DVA, lopată, sondă.

S-a folosit intensiv echipamentul standard care ar trebui să fie în dotarea tuturor celor care merg iarna pe munte, în diferite scenarii mai simple și mai complexe.

Astfel s-a putut învăța, respectiv înțelege cum funcționează și cum se identifică mai bine și mai rapid, persoanele îngropate sub zăpadă.

Ca metodă de căutare precisă s-a folosit ”metoda germană”, introdusă în România de către ghidul Marian Anghel în anul 2014 și folosită ca metodă de bază de către Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Aceasta presupune parcugerea unor pași specifici la căutarea fină, astfel încât la final să fie localizată victima cu ajutorul sondei chiar din prima. Este ceea ce se numește ”punct ochit – punct lovit”!

La începutul lunii ianuarie va avea loc un nou atelier de instruire în avalanșe.

Mai multe informații pe site-ul Rucksack Mountain Guides.

 

 

 

 

 

 

 

Ofertă rucsack ABS. Cadoul perfect în luna decembrie!

Rucsacul ABS Twinbag în acțiune

Rucsacul de avalanșă ABS este la ora actuală cel mai performant echipament de salvare din avalanșă din lume, cu o rată de supraviețuire de 97%.

Ce cadou mai potrivit de dăruit persoanei dragi pasionată de munte iarna?

Citește un articol detaliat despre rucsacii ABS, cu singura mențiune că a fost scris cu ceva ani în urmă și modelele ABS prezentate acolo s-au mai schimbat.

Muntele iarna este fantastic, atât pentru schi de tură și alpinism, cât și pentru mersul cu rachetele de zăpadă, pentru persoanele mai non-technice. Dar în același timp, pe lângă multe altele, iarna apare riscul avalanșelor de zăpadă.

Ca oricare alt risc și riscul avalanșelor poate fi negociat și minimalizat de persoanele care au cunoștințele necesare și sunt echipate corespunzător.

Pentru încurajarea mersului pe munte iarna într-un mod responsabil, noi colaborăm cu ghizii montani români organizând numeroase ateliere despre avalanșe în colaborare cu firma ABS Germania.

În același timp, oferim posibilitatea românilor pasionați de iarnă să își achiziționeze câte un rucsac ABS Twin original (cu două baloane) la un preț mai avantajos, în cazul în care fac o pre-comandă a unui sistem complet (unitate de bază + activare + compartiment de bagaje) în cursul lunii decembrie a.c.

Oferta noastră valabilă până la 15 decembrie 2017:

- unitate de bază (model Vario sau model Powder): 1.850lei în loc de 2.250lei

- unitate de activare oțel: 450lei în loc de 500lei;

- unitate de activare carbon: 850lei în loc de 900lei;

- plata în două rate fără dobândă;

De asemenea, se oferă la reducere compartimente de bagaje Zip On cu volume variabile, în funcție de model (Vario sau Powder);

GRATIS – un compartiment de bagaje de 8L pentru cei care fac o precomandă până la data de 15 decembrie 2017.

Pentru oferta completă și alte informații, vă rugăm să ne contactați direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne-am redeschis!

Iarna

După o perioadă în care am fost indisponibili și nu am făcut vânzări, ne-am redeschis începând de azi.

Suntem aceeași, cu aceleași branduri faimoase:

- rucsacul de avalanșă ABS și serviciile auxiliare;

- șosetele impermeabile Sealskinz (mănu, fesuri);

- mâncarea deshidratată de expediții Lyofood;

- echipamentul de cățărare Wild Country;

- librărie de munte: cărți și hărți de drumeție și ciclism;

Pentru noul sezon de iarnă mai avem câteva proiecte pe care le vom porni împreună cu partenerii noștri din țară și cei externi, dar vom reveni cu detalii când va fi cazul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghidarea montană din România recunoscută internațional

UIMLA mare

Ne face o mare plăcere și onoare să fim sponsorii unei asociații profesionale precum Societatea Ghizilor!

Două din cele mai bune branduri aduse de noi în România sunt utilizate în mod curent de membrii SGLM:

- șosetele impermeabile Sealskinz;

- rucsacii de salvare din avalanșă ABS;

Pe 8 aprilie 2017, în cadrul adunării generale a UIMLA ce a avut loc lângă Geneva, România a fost acceptată în unanimitate ca țară membru cu drepturi depline în cadrul Uniunii Asociațiilor de Lideri Montani Internaționali (UIMLA*).

România devine astfel a patra țară din Convenția Carpatică, alături de Cehia, Polonia și Slovacia, ce aderă la acest for internațional al liderilor montani, respectiv a 17-cea țară la nivel mondial.

Acceptarea românilor** în acest for internațional, alături de alte țări cu mare tradiție în turismul montan activ, este un moment istoric, o premieră pentru țara noastră.

Este pentru prima dată în istoria de peste 120 de ani de ghidare montană în Carpații noștri, când nivelul de pregătire profesională din România (!) este recunoscut și echivalat internațional.

Această recunoaștere survine după patru ani de când Societatea Ghizilor (SGLM) și-a exprimat oficial intenția de aliniere la standardul internațional pentru drumeție montană, aceasta fiind principala activitate turistică din Carpații românești.

De-a lungul celor patru ani de ”membru aspirant”, mai multe delegații internaționale au sosit în România pentru a observa cursul românesc de formare profesională organizat de Societatea Ghizilor și mai ales implementarea corectă a standardului internațional.

Cursul de ”lider montan internațional” (IML) are o durată de minim doi ani și este realizat de SGLM în colaborare cu instituții și organizații partenere precum:

Smurd Romania;
- Jandarmeria Montană - Centrul Montan Sinaia;
- centre Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont ;
- Asociația Administrațiilor de Arii Naturale Protejate (AAANP)
Asociația de Ecoturism din România;

Mai multe informații despre avantajele acestei afilieri internaționale se pot citi pe site-ul Societății: www.ghizimontani.org

*UIMLA are sediul în Franța și este una din cele două uniuni profesionale recunoscute și acceptate internațional pentru reglementarea și standardizarea profesiei de ghidare montană, alături de UIAGM (Elveția).
UIMLA este uniunea care se adresează mai ales țărilor cu zone montane fără ghețari, așa cum este cazul României.

**Societatea Ghizilor și Liderilor Montani ”Carpați” (SGLM) este asociația profesională românească ce reprezintă România în cadrul UIMLA.
SGLM are sediul social în Sibiu și astăzi reunește ghizi și lideri montani din România și din alte țări, activi profesional în țara noastră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impactul negativ al stațiunilor de schi

Pista schi Tre Cime. Stire

Alpii înseamnă pentru o mare parte din români schi pe pârtiile excelente din Austria, Italia, Franța sau Elveția.

Dar prea puțini sunt cei care se gândesc și la reversul medaliei, impactul negativ uriaș pe care-l au aceste stațiuni de iarnă asupra muntelui, cu tot ceea ce înseamnă el.

Un amplu material despre impactul negativ sesizabil deja al dezvoltării stațiunilor de schi în Alpi în ultimele decenii, a apărut recent în limba germană (OeAV).

Construcția și funcționarea stațiunilor de iarnă afectează aproape toate habitatele și speciile din munții Alpi.

De asemenea, afectează stabilitatea solului pe versanții montani. Lucrările de amenajare a drumurilor de acces, a construcțiilor adiacente și a pârtiilor de schi poate provoca sau chiar amplifică alunecările de teren și a noroaielor.

“Planificarea pistelor, a drumurile de acces și construcția elaborată de instalații de înzăpezire au determinat efectiv dezgolirea și pustiirea peisajele noastre montane. Peisaje întregi sunt reconstruite pentru a se adapta pantele de schi la nevoile schiorilor medii și la cerințele producătorilor de zăpadă artificia”, după cum spune Liliana Dagostin în numele OeAV (Asociației Alpine Austriece).

Există 55 mari statiuni de schi alpin în Alpi, mai mari de 2.000 de hectare: Franța (20), Austria (17), Italia (10) și Elveția (8).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reducere pentru doamne și domnișoare (1-8 martie a.c.)

Sealskinz

Cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie, oferim o REDUCERE dedicată tuturor DOAMNELOR și domnișoarelor pasionate de outdoor din România și nu numai.

Reducerea se face doar la produsele impermeabile Sealskinz și variază între 25-30% la prețul afișat pe site.

Oferta se adresează tuturor doamnelor/domnișoarelor care au nevoie de șosete impermeabile pentru mers în natură sau urban, mănuși impermeabile/windproof bine mulate pe mâna feminină sau fesuri elegante și impermeabile/windproof.

PERIOADA PROMOȚIEI:

1-8 martie inclusiv.

Comenzile se fac exclusiv online iar livrarea se face prin curier rapid în toată România.

PRODUSELE INCLUSE ÎN PROMOȚIE

În această promoție este inclusă toată gama produselor impermeabile realizate de firma britanică Sealskinz (șosete, mănuși, fesuri) care îndeplinesc următoarele caracteristici:

- sunt exclusiv modele feminine sau

- sunt modele unisex mărimi mici (XS – S – M).

În ofertă nu sunt incluse mărimile L – XL și modelele exclusiv masculine. Pentru bărbați pregătim alte oferte dedicate! :-)

Produsele sunt disponibile în limita stocului, livrarea făcându-se pe principiul ”primul venit – primul servit”.

Firma Sealskinz este specializată exclusiv în producerea de şosete, mănuşi şi fesuri cu proprietăţi deosebite, interesante pentru orice practicant:

100% impermeabili la apă (waterproof) + impermeabili la vânt (windproof) + respirabili (breathable)

Cu toţii ştim că pe ploaie sau prin zăpadă, dacă ne-am udat la picioare, apare disconfortul. De la un simplu tremurat de frig, se poate ajunge la apariţia degerăturilor şi chiar a hipotermiei.

A avea picioarele uscate, chiar dacă mergi prin cel mai mare noroi sau direct prin apă, este visul oricăruia dintre noi. Şi se poate spune că acesta a devenit adevărat!

Pentru detalii și informații despre această promoție, vă rugăm să ne contactați direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Șosetele Sealskinz au intrat… la apă

Sealskinz. sosete

”Zilele trecute am folosit ciorapii impermeabili Sealskinz într-o tură de sailing în marea Egee, tură în care am prins și furtuni cu ploi și valuri ce au ajuns în cockpit.

Mi-au placut ciorapii.

De impermeabili au fost impermeabili, ba mai mult, au fost plăcuți la purtat, călduroși și nu s-au împuțit…

Vă mulțumesc încă o dată pentru cadou și dacă mai am ocazia am să vă mai scriu.” (Dorin Chiș, Oradea)

Dorin Chiș este câștigătorul concursului ”Reading Mountains” 2016 – categoria ”Ficțiune”, cu proza scurtă ”Acțiunea Crater”.

Concursul ”Reading Mountains” este un eveniment cultural montan organizat în România de către AECO – Asociația de Educație și Cultură Outdoor sub egida Convenției Alpine.

În calitate de sponsor al acestui concurs de cultură montană, câștigătorii au primit din partea noastră câte o pereche de șosete impermeabile Sealskinz.

Șosetele bitanice Sealskinz sunt gândite special pentru uz intens în mediu umed și friguros, așa cum sunt sporturile nautice sau mediul montan.

Sunt construite multi-strat, cu interiorul din lână merino (pentru căldură) iar exteriorul rezistent la uzură. Datorită construcţiei specifice, şosetele stau bine fixate pe picior, minimalizând şansele de apariţie a bătăturilor.

Detalii despre gama Sealskinz disponibilă în România găsiți pe site-ul nostru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Program de Sărbători – 2016/2017

ABS in action

Ne-ar face plăcere să putem onora comenzile non stop, dar pe de o parte vrem și noi să ne bucurăm de sărbători și de zăpadă, iar pe de altă parte dacă cei care fac livrările în țară nu lucrează, nici noi nu ne putem face treaba.

Așadar, pentru perioada sărbătorilor de iarnă vom avea următorul program de funcționare și livrare a comenzilor online:

Până pe 21 decembrie inclusiv:

- program normal de funcționare, toate comenzile vor fi pregătite și trimise către curier, cu posibilitatea de livrare în 24 sau 48 de ore;

Între 22 -23 decembrie:

- vom prelua toate comenzile făcute, dar livrarea se va face cel mai probabil după Crăciun, în primele zile lucrătoare;

Între 24-26 decembrie inclusiv:

- ÎNCHIS

Între 27 – 29 decembrie:

- program normal de funcționare, toate comenzile vor fi pregătite și trimise către curier, cu posibilitatea de livrare în 24 sau 48 de ore;

În 30 decembrie:

- vom prelua toate comenzile făcute, dar livrarea se va face în ianuarie, după Anul Nou, în primele zile lucrătoare;

Între 31 decembrie – 4 ianuarie inclusiv:

- ÎNCHIS

Din 5 ianuarie 2017 inclusiv:

- program normal de funcționare și livrare a comenzilor

Cu această ocazie, dorim să mulțumim tuturor clienților noștri că au fost alături de noi în 2016, în efortul nostru de a aduce pe piața outdoor din România produse de munte dedicate, cu caracteristici și proprietăți deosebite!

Sărbători fericite și să ne vedem pe munte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lista finală a câștigătorilor concursului ”Reading Mountains”

Sealskinz. sosete

Juriul format din Mircea Noaghiu (scriitor, Brașov), Marian Anghel (SGLM, Brașov), Dan Deleanu (AECO România, București) a realizat clasamentul final al concursului de literatură montană ”Reading Mountains”, organizat de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) în colaborare cu Convenția Alpină.

Câștigătorii acestei ediții ”Reading Mountains” sunt următorii:

Categoria ”Ficțiune”

Premiul I: Roxana Farca (București) – ”Aventurile Petrei în lumea mare. Autostopul către 12 Apostoli”

Premiul II: Ioan Stoenică (București) – ”Cum se naște un Munțoman”

Premiul III: Gina Drăgoiu (Buzău) – ”O clipă pe tărâmul armoniei”

Categoria: ”Aventură”

Premiul I: Dorin Chiș (Oradea) – ”Acțiunea Crater”

Premiul II: Crina Căliman (București) – ”Aventuri pe ape repezi”

Premiul III: Sergiu Sirbu (Reșița) – ”Traversare Țarcu – Godeanu pe schiuri de tură”

Categoria ”Poezie”

Premiul I: Cristi Iliescu (București) – ”Hășmașiada”

Premiul II: Georgiana Ștefan (Bacău) – ”Un munte și-o carte”

Premiul III: Aurelia Panait (Vîlcănești, Prahova) – ”Când urci pe munte”

Categoria ”Non ficțiune”

Premiul I: Eduard Munteanu (Galați) – ”Acolo unde se avântă… oile”

Premiul II: Ilinca Drăgan (Iași) – ”Zilele în care n-am mai putut merge pe munte”

Premiul III: Cristi Gabriel Cosma (București) – ”Tătaru și Siriu cu bicicleta”

Mențiune specială

Această mențiune specială merge la Diana Joița, lider la Cercetasii Romaniei – Exploratori CL Cioplea Bucuresti pentru materialul intitulat ”Pledoarie pentru schiul de turism” ce apare public acum, la aproape 30 de ani de când a fost scris!

Felicitări tuturor celor care au participat la concurs!

În calitate de sponsori ai acestui eveniment cultural montan internațional, vom oferi diferite premii celor clasați pe primele locuri la fiecare categorie de concurs.

Fiecare dintre câștigători va fi contactat personal pentru detalii cu privire la intrarea în posesie a premiilor.

Mai multe informații despre acest concurs pe site-ul AECO.

 

 

 

 

 

 

Lista scurtă ”Reading Mountains”

Ziua Muntelui. Mountain Day

În aceste zile membrii juriului ”Reading Mountains” analizează în detaliu textele de proză scurtă și poezie trimise în concursul organizat de către Asociația de Educație și Cultură Outdoor sub egida Convenției Alpine.

Reamintim că sunt 4 mari categorii de concurs:

- ficțiune;

- non ficțiune;

- aventură;

- poezie

Data la care vor fi anunțați câștigătorii concursului este duminică, 11 decembrie 2016.

Până atunci însă, a fost făcută public lista scurtă a celor care au trecut de selecția primară realizată de membrii juriului.

În calitate de sponsori alături de partenerii noștri britanici – Sealskinz, ne bucurăm că putem sprijini și noi un astfel de eveniment cultural montan, o premieră în România de azi.

Pentru că pe lângă comerțul cu echipamente speciale de mers în natură, ne pasă și de ceea ce fac mai departe pe munte, clienții noștri și nu numai!

Concurs de literatură montană ”Reading Mountains”

Ziua Muntelui. Mountain Day

”Reading Mountains” (Munții prin lectură) este un nou proiect educațional pe care AECO îl organizează în România începând din acest an, în vederea celebrării Muntelui chiar de ziua lui: 11 decembrie.

Iar noi ne bucurăm să sponsorizăm astfel de acțiuni!

Mai concret, ”Munții prin lectură” este un proiect românesc ce își propune să scoată în evidență cultura și literatura montană autohtonă, modernă, prin încurajarea oamenilor să scrie despre munte și activitățile montane, să citească, să publice și astfel, să contribuie la descoperirea unei alte laturi a Muntelui, mai elevată, mai profundă.

Evenimentul românesc ”Reading Mountains” este primul care are loc în lanțul munților Carpați și face parte din seria europeană de evenimente similare organizate în zona munților Alpi, sub egida Convenției Alpine.

Categorii de concurs

În acest an există patru mari categorii de concurs, care asigură o mare varietate a temelor și subiectelor montane despre care se poate scrie.

- Ficțiune montană: povești imaginare, legende moderne etc.;

- Non-ficțiune: istorie, cultură, experiențe umane, texte despre drumeție, bicicletă etc.;

- Aventură: texte despre alpinism, cățărare pe stâncă, schi de tură, frig, adrenalină etc;

- Poezie montană.

Materialele înscrise în concurs (poezie sau proză scurtă) trebuie să fie originale, scrise chiar de cel care le trimite. Acestea pot fi nepublicate anterior sau publicate online/ print în ultimii doi ani.

În calitate de sponsori ai evenimentului, premiile vor fi oferite de către noi – Rucksack Shop împreună cu firma Sealskinz din Marea Britanie.

Câștigătorii vor fi anunțați public pe site-ul AECO pe 11 decembrie 2016, cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui. Textele câștigătoare vor fi publicate și popularizate online prin intermediul site-ului AECO.

 

Cum să ne alegem șosetele impermeabile Sealskinz

Sealskinz. sosete

Șosetele sunt acele accesorii minore de multe ori ”ignorate” total de cei care merg în natură.

Dar indiferent cât de buni și scumpi sunt pantofii de alergare sau cât de aderentă este talpa bocancului pe o piatră udă, tura poate fi un coșmar datorită șosetelor ude.

Bășicile, ciupercile, frigul și discomfortul general sunt elementele uzual prezente atunci când ai picioarele ude.

Nu dorim să discutăm aici despre șosete la modul general, pentru că sunt multe articole în limba română pe acest subiect. Vom discuta în schimb despre acele șosete mai speciale, care sunt impermeabile.

Pentru a fi sigur că o să te bucuri de mersul în natură, fie că-i drumeție, alergare, bicicletă, alpinism, sesiune foto, caiac sau schi, o pereche bună de șosete impermeabile în picioare este un ”must” – cum spun englezii.

Șosetele impermeabile trebuie să păstreze un echilibru între protecție și confort. Dacă vrei doar o membrană ca să țină lichidul ”afară”, atunci o simplă pungă de plastic în jurul picioarelor este suficientă. Dar nu te aștepta să fie o chestie foarte plăcută!

Șosetele impermeabile trebuie să respire, să fie permeabile la transpirație. În caz contrar, picioarele se vor uda de la transpirație, chiar și pe o zi foarte uscată.

Sealskinz este prima firmă din lume care a produs șosete impermeabile și în continuare este cel mai bun producător în domeniu, lucru ce nici nu este de mirare, ținând cont că sunt din UK.

Conform unei statistici recente, în Marea Britanie plouă 150 de zile pe an, aproape o zi din două… Cu toate acestea, britanicii sunt mari pasionați ai mersului în natură, indiferent de condițiile meteo. Pentru ei, soarele este doar un bonus la tură!

La noi situația variază în funcție de zona geografică. La câmpie plouă în medie 40 – 70 zile pe an, în timp ce la munte situația este aproape ca în UK: între 100 – 140 zile pe an.

Unul din motto-urile Sealskinz este foarte elocvent pentru filosofia producătorului: ”Necesitatea este mama invenției” (Necessity – the mother of invention).

Noi lucrăm cu britanicii de la Sealskinz de aproape 10 ani de zile, timp în care am vândut în România mii de șosete Sealskinz, impermeabile la apă. Suntem inclusiv sponsori oficial al Societății Ghizilor și Liderilor Montani, profesioniști români care stau pe munte cea mai mare parte a timpului!

Am observat cum au crescut de-a lungul anilor (noi o dată cu ei!) și cum au reușit să modifice percepția pasionatului englez de outdoor, sceptic inițial cu privire la impermeabilitatea și reala funcționalitate a șosetelor.

Dintr-un anumit punct de vedere, la apariția pe piață funcționalitatea șosetele impermeabile la apă a fost privită foarte sceptic de mulți, deși este relativ simplu de demonstrat dacă este adevărat sau nu.

La fel a fost cu ani în urmă și cu rucsacul de avalanșă ABS care abia acum, după mai bine de 30 de ani de lobby și prezentare a rezultatelor (97% rată de supraviețuire), este acceptat de toată lumea că… chiar funcționează!

Principiul de funcționare al șosetelor Sealskinz este unul simplu, triplu strat:

- Stratul 1 (interior), din material ce absoarbe de pe piele și elimită transpirația spre exterior, ținând cald în același timp. În cele mai multe cazuri se folosește lână Merino;

- Stratul 2 (mijloc), care este o membrană hidrofilă (!) folosită de Sealskinz pentru a absoarbe transpirația din interior și a o evacua spre exterior, în timp ce blochează pătrunderea apei din exterior. Permeabilitatea membranei la transpirație este de peste 65% WVP.

- Stratul 3 (exterior), din poliester sau nailon (poliamidă) în amestec cu alte fibre, inclusiv elastan;

Datorită acestui principiu simplu pe straturi, prin eliminarea sau adăugarea de straturi în construcția lor, șosetele pot fi purtate atât vara cât și iarna direct, fără nici o altă pereche de șosete în interiorul lor.

Șosetele impermeabile Sealskinz se pot alege în funcție de cel puțin două caracteristici importante: grosime (protecție termică) și înălțime pe gambă (tip de activitate).

Grosimea șosetelor Sealskinz este evidențiată prin numere de la 1 la 5, astfel:

- șosete subțiri, de vară (grosime 2-3), precum Thin Socklet, Thin Ankle sau Thin Mid;

- șosete groase, de toamnă/iarnă (3-4) precum Mid Mid, Mid Knee sau Trekking;

Înălțimea șosetelor Sealskinz variază de la nivelul cel mai de jos (sub gambă – model Thin Socklet), până maxim la genunchi – model Mid Knee.

Pentru activități precum alergare, ciclism sau simple plimbări urbane sau outdoor, recomandăm șosetele mai subțiri și mai joase (gama ”Thin”), potrivite în pantofii sport ușori și aerisiți.

Pentru drumeție, carpatism sau MTB în condiții de noroi, recomandăm șosetele mai înalte și mai groase, din gama ”Mid”.

Pentru schi, motociclism sau alte activități outdoor unde se folosesc bocanci sau cizme înalte, șosetele ”Mid Knee” sunt foarte
potrivite.

De altfel, producătorul a realizat și o clasificare a șosetelor în funcție de activitate: outdoor, run, road, MTB… care se poate găsi pe site-ul oficial.

Special pentru ciclism în condiții meteo dificile, există o gamă specială de ”supra-șosete” care se încalță peste pantofii de ciclism precum husa ”Lightweight”, cea de neopren sau supra șoseta.

Spre deosebire de toate celelalte produse care folosesc membrane speciale, șosetele Sealskinz nu necesită o întreținere specială sau detergent special. Un singur lucru este important: temperatura apei de spălare (manual sau automat) să nu depășească 40 grade Celsius (regimul ”Sport” la orice mașină de spălat spală la 30 de grade).

Șosetele Sealskinz au fost folosite cu succes și de către români în diferite condiții meteo și pe diferite meridiane ale globului.De aceea, spălarea șosetelor se recomandă cu interiorul scos în exterior și la fel uscarea lor în aer liber. Datorită membranei impermeabile, șosetele nu se usucă forțat la o sursă de căldură.Fiind impermeabile la apă, sunt implicit impermeabile la vânt.

De exemplu,”Carpathian Man” (Luci Clinciu – Zărnești) a fost cu ele în picioare, atunci când a alergat și mers pe schiuri și role timp de o lună, de-a lungul munților Carpați, pentru a face integral lanțul carpatic românesc.

De asemenea, pe durata a trei săptămâni s-a urcat pe vârful Khan Tengri (7.010m alt.) cu aceste șosete în picioare și chiar iarna trecută (2015/2016), o echipă de trei români a traversat Cercul Polar pe schiuri și cu sănii după ei, folosind produsele Sealskinz.

Ca magazin ultra specializat pe echipament outdoor, de ani de zile aducem în România produse inovative, care vin în sprijinul pasionatului de natură atunci când apar probleme. Așa cum sunt șosetele Sealskinz.

Întreaga colecție Sealskinz în România o găsiți pe site-ul nostru și evident, vă stăm la dispoziție pentru mai multe informații pe site-ul nostru sau pe pagina de Facebook.

 

 

 

 

 

Rucsacii de avalanșă ABS – ofertă pre-comenzi

Rucsacul ABS Twinbag în acțiune

Rucsacul de avalanșă ABS este la ora actuală cel mai performant echipament de salvare din avalanșă din lume, cu o rată de supraviețuire de 97%.

Citește un articol detaliat despre rucsacii ABS, cu singura mențiune că a fost scris cu ceva ani în urmă și modelele ABS prezentate acolo s-au mai schimbat.

Muntele iarna este fantastic, atât pentru schi de tură și alpinism, cât și pentru mersul cu rachetele de zăpadă, pentru persoanele mai non-technice. Dar în același timp, pe lângă multe altele, iarna apare riscul avalanșelor de zăpadă.

Ca oricare alt risc și riscul avalanșelor poate fi negociat și minimalizat de persoanele care au cunoștințele necesare și sunt echipate corespunzător.

Pentru încurajarea mersului pe munte iarna într-un mod responsabil, noi colaborăm cu ghizii montani români organizând numeroase ateliere despre avalanșe în colaborare cu firma ABS Germania.

În același timp, oferim posibilitatea românilor pasionați de iarnă să își achiziționeze câte un rucsac ABS Twin original (cu două baloane) la un preț mai avantajos, în cazul în care fac o pre-comandă a unui sistem complet (unitate de bază + activare + compartiment de bagaje) până la data de 1 noiembrie a.c.

Oferta noastră valabilă până la 1 noiembrie 2016:

- unitate de bază: 1.950lei în loc de 2.450lei

- unitate de activare oțel: 450lei în loc de 500lei;

- unitate de activare carbon: 850lei în loc de 900lei;

De asemenea, se oferă la reducere compartimente de bagaje Zip On cu volume variabile, în funcție de model (Vario sau Powder);

GRATIS – un compartiment de bagaje de 8L pentru cei care fac o precomandă până la data de 1 noiembrie 2016.

Pentru oferta completă și alte informații, vă rugăm să ne contactați direct.

 

 

 

 

Reinhold Messner – primul film ca regizor

stire Messner

05 septembrie 1970. Tânărul medic și alpinist tirolez Dr. Gert Judmaier cade în gol 30m în timpul coborării de pe Mount Kenya (5.199m), ceea ce determină o fractură deschisă de picior. La acel moment, o condamnare la moarte…

Partenerul lui Judmaiers, medicul Oswald Ölz a încercat să organizeze o acțiune de salvare la fața locului, dar totul eșuează în condițiile existente atunci, pe cel de-al doilea cel mai înalt munte din Africa.

La șase zile de la accident, salvatorii montani tirolezi se mobilizează în Innsbruck (Austria) și pleacă spre Kenya, pentru a realiza ceea ce era aparent imposibil: prima acțiune de salvare montană transcontinentală.

Împreună cu echipa ”Bergwelten” de la Servus TV, Reinhold Messner a realizat un film documentar interesant și dureros. Sub conducerea  sa, doi alpiniști tirolezi Hansjörg și Vitus Auer au jucat ca actori principali, dovedind în plus față de abilitățile lor tehnice, un foarte bun talent actoricesc.

Vizualizează filmul (în germană).

 

 

 

 

 

Ofertă de sezon! Produse la reducere

Bocanci Mt Glory GTX

 

O dată cu venirea sezonul rece, dorim să lichidăm stocul de produse din colecțiile vechi.

Nu mai avem toate mărimile, toate culorile, dar ceea ce avem este la un preț excelent!

Așadar, oferim clienților noștri următoarele produse la reducere:

ÎNCĂLȚĂMINTE:

- Bocanci Trail (3 sezoane, G-tex);

- Bocanci Mt. Glory (3 sezoane, G-tex);

- Bocanci Scout (3 sezoane, G-tex);

 

 

ÎMBRĂCĂMINTE

- bluză de corp Brekka (mărimi extreme, mici și mari);

- pantaloni de corp Carline Thermal (Millet);

- jachetă de alergare Ultralight (Urban Rock);

- pantaloni winstopper (Mammut);

- pantaloni Gokyo (Millet);

- mănuși de muncă din kevlar Ultra Tough (Sealskinz)

 Toate produsele sunt în stoc limitat și au rămas doar anumite mărimi.

Se vor vinde pe principiul primul venit – primul servit.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați direct

 

 

 

 

 

Respectă Munții – România 2016. Sponsor oficial al evenimentului

Respecta Muntii. Sponsorizare Rucksack Shop

Asociația de Educație și Cultură Outdoor – AECO România a organizat la mijlocul lui septembrie 2016 o acțiune complexă de igienizare a tuturor refugiilor montane situate în Parcul Național Piatra Craiului (PNPC), în colaborare cu administrația Parcului și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Acțiunea de igienizare din Piatra Craiului a făcut parte din seria internațională de evenimente ”Respect the Mountains” (RTM) coordonată de către UIAA – Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism, serie de evenimente ce a avut loc în 8 țări europene. Anul acesta a avut loc pentru prima dată și în Carpații românești, pe parcursul a trei zile.

Ne-am bucurat că și noi, în calitate de sponsori, am putut să venim și noi în sprijinul voluntarilor români implicați în acest proiect internațional.

Astfel, toți participanții au primit pe lângă altele, diferite pungi cu mâncare liofilizată Lyofood, în acest mod putând descoperi în mod gratuit, întregul meniu al partenerilor noștri din Polonia.

Mâncarea Lyofood are o calitate deosebită, fiind câștigători ai premiilor ”Outdoor” câțiva ani la rând. Putem spune că unul din principalele lor atuuri imbatabile la ora actuală este modul de realizare a mâncării, cu ZERO aditivi, coloranți, potențiatori de gust și altele similare!

Întregul meniu Lyofood poate fi descoperit și comandat pe site-ul nostru.

La realizarea acțiunii din Piatra Craiului au participat 30 de voluntari grupați în 6 echipe ce au igienizat atât cele 7 refugii situate în masiv cât și mare parte din traseele de acces către acestea.

În total, voluntarii au adunat aproximativ 500 kg de gunoi (0,5 tone) în 45 de saci, care au fost transportați în spate până la poalele masivului, în diferite puncte de depozitare. De aici au fost preluați de către administrația Parcului și ulterior, transportați în locuri speciale pentru deșeuri cu ajutorul firmei de salubrizare Comprest din Brașov.

Acțiunea bazată integral pe voluntariat a avut loc într-un context mai larg de promovare a unor practici care să sprijine într-un mod sustenabil activitățile turistice montane, denumite în mod generic 7 Moduri de a Respecta Munții și care se referă la acțiunile pe care fiecare dintre noi le poate face în ceea ce privește atitudinea față de natură și munte, alegerea destinațiilor și a modalităților de transport, precum și respectarea comunităților locale.