Ghid de drumeție pentru familii cu copii și persoane cu dizabilități

Ghidul de drumetie

Noul ghid ”Drumeție montană în familie” este o carte unică în România de azi și de ieri, atât prin tema abordată, cât și prin tipul și modul de prezentare a informațiilor.

În carte sunt incluse aproape 60 de trasee împărțite în funcție de localitatea de plecare, din șase masive: Postăvaru, Piatra Mare, Piatra Craiului (partea nordică), Bucegi (partea nordică), Ciucașul (parțial partea nordică) și Baiului (zona prahoveană).

Atât traseele pentru copii cât și cele pentru persoane cu dizabilități sunt clasificate în funcție de dificultatea lor (două scale absolut inedite în România!) fiind însoțite de fotografii și hărți explicative.

Ghidul se adresează, așa cum reiese chiar din titlu, familiilor cu copii mici dar și persoanelor cu dizabilități, educatorilor, și oricăror alte persoane care doresc să se relaxeze activ pe munții din zona Brașovului și nu știu cum să înceapă.

Autorul cărții – Marian Anghel, este un ghid montan implicat în proiecte de educație montană din 1998!.

În prezent este președintele Societății Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM), singura asociație profesională a ghizilor români recunoscută și afiliată internațional.

Totodată, el este și directorul școlii de formare profesională a ghizilor și liderilor montani internaționali (IML).

Cartea este color și conține texte, hărți și poze descriptive pentru fiecare traseu în parte.

Citește și părerea autorului despre această carte