Hărţile tale de drumeţie şi ciclism

harta Macin

Ca să poţi merge pe munte şi nu numai, pe potecă de picior sau pe traseu de bicicletă, ai nevoie de o hartă a zonei.

Noua colecţie de hărţi pe care am pus-o în vânzare, hărţi produse de oameni pasionaţi şi care lucrează efectiv în teren, nu doar în birou, vine să completeze un uriaş gol care există în acest domeniu.

Hărţile produse de echipa Zenith au câteva atuuri esenţiale:

1. Din punct de vedere tehnic:

- majoritatea hărţilor sunt detaliate şi folosesc o scală standardizată internaţional (1:25.000 sau 1:50.000), ceea ce le face uşor de folosit celor obişnuiţi cu hărţile de calitate din Alpi (tot mai mulţi);

- multe dintre ele (încă nu toate) au caroiajul GPS real cu grade şi minute (nu doar desenat), ceea ce este o noutate în România. Acest lucru este standard de ani de zile, la hărţile de munte şi outdoor din alte ţări;

- culorile folosite sunt potrivite, pentru a fi citibile cu uşurinţă şi fără să te uiţi cu lupa la text;

2. Din punct de vedere fizic:

- hârtia este de calitate, plastificată, ceea ce le face mai rezistente la uzură;

- dimensiunea hărţilor (680/840mm) este potrivită şi comodă, pentru a fi desfăcută în teren;

3. Din punct de vedere informativ

Acesta este, de fapt, cel mai important atuu al hărţilor produse de Zenith. Ele sunt rezultatul unei munci reale în teren, cu GPS-ul şi prezintă atât traseele de drumeţie şi ciclism, cât şi alte obiective turistice interesante în zona respectivă.

De asemenea, au fost publicate hărţi pentru zone turistice prea puţin popularizate până acum, în rândul românilor, precum zona Sighişoara sau munţii Măcin.

Una peste alta, noile hărţi pe care le-am pus în vânzare la librăria online Rucksack, se adresează oamenilor activi şi pasionaţi de mişcare, indiferent dacă la picior sau pe bicicletă, care doresc să folosească o hartă care este ceva mai mult, decât o hârtie frumos colorată.