Ianuarie 2024 – atelier de nivologie și avalanșe

ABS logo

Ca în fiecare an, în colaborare cu Școala Rucksack și cu inventarorul și producătorul de rucsaci ABS Avalanche Airbags din Germania, organizăm un atelier de pregătire în studiul zăpezii (nivologie) și interpretarea avalanșelor de zăpadă.

Acesta va avea loc în perioada13/14 ianuarie în munții Bucegi, lângă Brașov, locația exactă urmând să fie stabilită în funcție de cantitatea de zăpadă existentă în acel moment.

Atelierul de studiul zăpezii și a avalanșelor se adresează persoanelor interesate să își dezvolte propriile abilități de interpretare a riscului de avalanșă, indiferent dacă sunt la drumeție, schi sau alpinism.

De-a lungul celor două zile pline ale atelierului se vor face exerciții practice în zăpadă, începând de la nivel micro (cristalele de zăpadă și a relațiilor dintre ele și avalanșe) pentru ca mai apoi să se discute despre zăpadă și avalanșe, metode de evitare și în final – atunci când este cazul, căutarea și salvarea victimelor îngropate de zăpadă.

Este un atelier cu multe exerciții în teren și teorie în sală, condus de către Marian Anghel, Schi und Hochtouren Uebugsleiter austriac, ghid montan și IML, în prezent vicepreședintele ”Union of International Mountain Leader Associations” (UIMLA).

Activitățile vor avea loc indiferent de condițiile meteo și presupun deplasarea în teren pe schiuri sau pe rachete, în cazul celor care nu știu să schieze.

Mai multe informații pe www.rucksack.ro