Muntele din Livadă. Alpinism în Cordillera Blanca

Asociația de Educaţie şi Cultură Outdoor (AECO) organizează Luni, 26 Februarie 2018, ora 17:30, la Brașov, la cea de-a doua întâlnire din seria de evenimente culturale pe teme outdoor denumită “Muntele din Livadă”, organizată alături de Consiliul Județean și de Biblioteca Judeteana George Baritiu Brasov.
Întâlnirea lunii februarie este dedicată zonei Cordillera Blanca (America de Sud).
Cordillera Blanca și masivul învecinat, Cordillera Huayhuash (locul faimos al accidentului lui Joe Simpson – Touching the Void) sunt cele mai spectaculoase zone montane din Anzi, după cum spune John Biggar, autorul singurului ghid – atlas al Anzilor (The Andes, 1999).
Aici există peste 20 de vârfuri ce depășesc 6.000m altitudine, inclusiv cele mai dificile, despre care mulți nici nu au auzit vreodată.
Vârful dublu Huascaran (Nord 6.655m și Sud 6.746m) se ridică până aproape de 7.000m altitudine și oferă rute tehnice de mare finețe, pe stâncă/gheață și mixt.
Pe parcursul a două expediții organizate de noi în Anzii peruani, s-a reușit cu succes urcarea pe rute clasice și tehnice a vârfurilor Artesonraju (fața sudică, 6.025m), Churup (fața SV, 5.498m), Chopicalqui (6.354m), Vallunaraju (5.686m), Pisco (5.752m), precum și o tentativă ratată pe fața vestică a Huascaranului Sud (6.746m).
Toată povestea va fi prezentată pe larg de către Marian Anghel.
Detalii eveniment
Când: Luni, 26 Februarie 2018, ora 17:30
Unde: Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Sediul Central, Etaj 1, Mediateca, B-dul Eroilor nr. 33-35, Livada Poștei, Brașov
Ce:
- Proiecție: ”La Palabra de los Andes”. Alpinism în Cordillera Blanca
– Prezentare de carte: ”Căzând în gol” (”Touching the Void”), de Joe Simpson
Intrarea este liberă.
“Muntele din Livadă” este un eveniment cultural outdoor orgabizat de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO) ce se desfășoară lunar la Brașov, sub forma unei întâlniri la care pot participa toți iubitorii de outdoor și de conținut în domeniu.
În cadrul evenimentului au loc variate proiecții de filme sau fotografii, sunt prezentate cărți scrise de autori români sau străini și sunt relatate expediții ce au avut protagoniști români și nu numai.
Mai multe detalii pe website-ul AECO