Noi modele de rucsaci ABS în România

Unbenannt-1

Sezonul de iarnă se apropie cu repeziciune și este timpul ca toți cei pasionați de zăpadă, să înceapă pregătirea echipamentului.

Din acest sezon aducem în România ultimele modele ABS care, așa cum au obișnuit în ultimii 40 de ani, oferă suficiente lucruri noi și inedite printre care amintim în special modelul ABS P.Ride original.

Având la bază vechiul model consacrat Vario cu avantajele lui (sistemul Twin și Zip On), noul ABS P.Ride avansează câțiva pași în față și aduce alte elemente în plus:

- declanșarea electronică (în loc de pneumatică – nu se mai schimbă mânerul);

- declanșarea colectivă wireless (unic în lume);

- două perne de aer mai mari (unic în lume);

- design îmbunătățit;

Dar modelul Vario nu a fost părăsit cu totul ci a fost îmbunătățit, prin reducerea consistentă a greutății (schimbarea materialelor folosite) și respectiv, punerea lui în vânzare pe piață sub noul nume ABS s. Light.

Iarna precedentă a fost tragică pentru România, cu victime ale avalanșelor de zăpadă în munții Parâng, Călimani, Bucegi și Vrancei. Cu excepția accidentului din Parâng, victimele accidentelor nu au fost deloc pregătiți în vreun fel, pentru avalanșele de zăpadă. Nu doar că nu au avut rucsac ABS în dotare, dar nu au avut nici măcar kitul standard tradițional, format din lopată, sondă și DVA.

Astăzi există numeroase echipamente de salvare din avalanșă care poate crește consistent probabilitatea de supraviețuire la peste 97%, așa cum au confirmat datele statistice în cazul rucsacilor originali ABS Twin.

În calitate de reprezentant al firmei ABS în România, pro dealer, suntem direct preocupați de riscul avalanșelor de zăpadă în Carpații românești, colaborând direct cu singura asociație profesională din România afiliată și recunoscută internațional Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Vedeți micul film de prezentare a modelului ABS P.Ride.