O nouă testare a rucsacului ABS în România

ABS in action

 

În a doua jumătate a lunii ianuarie 2018, în zona Brașov a avut loc un nou curs de pregătire în schiul de tură organizat de colegii noștri de la Rucksack Mountain Guides.

Cu această ocazie, pe lângă numeroase exerciții tehnice specifice, s-a dedicat timp special pentru nivologie și avalanșele de zăpadă.

În cadrul acestui modul de pregătire, s-a prezentat și discutat și despre cel mai performant echipament de salvare care este rucsacul ABS, produs de firma germană ABS Airbag Avalanche System de peste 30 de ani.

Un amplu articol despre acest rucsac – sistem de salvare, încă valabil, a fost scris cu ani în urmă de actualul președinte al Societății Ghizilor și Liderilor Montani – Marian Anghel

Discuțiile despre rucsacul ABS au fost urmate, bineînțeles, de o testare practică realizată de unul din cursanți, proaspăt posesor al rucsacului ABS model Vario.

Rucsacul ABS și serviciile post-vânzare (de reumplere, verificare, instruire) au devenit disponibile în România, prin intermediul magazinului nostru încă din iarna 2010/2011.

Mai multe detalii despre oferta ABS în România