Respectă Munții – România 2016. Sponsor oficial al evenimentului

Respecta Muntii. Sponsorizare Rucksack Shop

Asociația de Educație și Cultură Outdoor – AECO România a organizat la mijlocul lui septembrie 2016 o acțiune complexă de igienizare a tuturor refugiilor montane situate în Parcul Național Piatra Craiului (PNPC), în colaborare cu administrația Parcului și Societatea Ghizilor și Liderilor Montani (SGLM).

Acțiunea de igienizare din Piatra Craiului a făcut parte din seria internațională de evenimente ”Respect the Mountains” (RTM) coordonată de către UIAA – Uniunea Internațională a Asociațiilor de Alpinism, serie de evenimente ce a avut loc în 8 țări europene. Anul acesta a avut loc pentru prima dată și în Carpații românești, pe parcursul a trei zile.

Ne-am bucurat că și noi, în calitate de sponsori, am putut să venim și noi în sprijinul voluntarilor români implicați în acest proiect internațional.

Astfel, toți participanții au primit pe lângă altele, diferite pungi cu mâncare liofilizată Lyofood, în acest mod putând descoperi în mod gratuit, întregul meniu al partenerilor noștri din Polonia.

Mâncarea Lyofood are o calitate deosebită, fiind câștigători ai premiilor ”Outdoor” câțiva ani la rând. Putem spune că unul din principalele lor atuuri imbatabile la ora actuală este modul de realizare a mâncării, cu ZERO aditivi, coloranți, potențiatori de gust și altele similare!

Întregul meniu Lyofood poate fi descoperit și comandat pe site-ul nostru.

La realizarea acțiunii din Piatra Craiului au participat 30 de voluntari grupați în 6 echipe ce au igienizat atât cele 7 refugii situate în masiv cât și mare parte din traseele de acces către acestea.

În total, voluntarii au adunat aproximativ 500 kg de gunoi (0,5 tone) în 45 de saci, care au fost transportați în spate până la poalele masivului, în diferite puncte de depozitare. De aici au fost preluați de către administrația Parcului și ulterior, transportați în locuri speciale pentru deșeuri cu ajutorul firmei de salubrizare Comprest din Brașov.

Acțiunea bazată integral pe voluntariat a avut loc într-un context mai larg de promovare a unor practici care să sprijine într-un mod sustenabil activitățile turistice montane, denumite în mod generic 7 Moduri de a Respecta Munții și care se referă la acțiunile pe care fiecare dintre noi le poate face în ceea ce privește atitudinea față de natură și munte, alegerea destinațiilor și a modalităților de transport, precum și respectarea comunităților locale.