Am încheiat un prim atelier despre zăpadă și avalanșe

atelier avalanse

La finalul anului 2015, între Crăciun și Anul Nou, am organizat un prim atelier de educație hivernală pentru publicul român, din acest sezon, în care am discutat în detaliu despre zăpadă și avalanșe: cristale, profile, metode de testare a stabilității, echipamente de salvare…

Vezi mai multe poze

Prima zi a atelierului a fost dedicată analizei în detaliu a zăpezii: tipuri de cristale, densitatea straturilor, coeziunea dintre ele, metode diferite de testare a stabilității.

A doua zi, ne-am concentrat asupra utilizării corecte și eficiente a echipamentelor de salvare din avalanșă (kitul standard lopată, sondă, DVA), inclusiv activarea unui rucsac ABS.

Participanții la atelier au avut ocazia să descopere ce înseamnă să lucrezi contra cronometru în căutarea unei victime îngropate, metode de sondare și dezgropare din zăpadă.

Acest atelier a fost organizat în parteneriat cu faimoasa firmă ABS din Germania, cea care produce azi cel mai performant echipament de salvare din avalanșă (97% șanse de supraviețuire din avalanșă) precum și cu colegii de la Rucksack  Mountain Guides.

Următorul atelier despre avalanșe îl vom organiza la finalul lunii februarie. Persoanele care doresc să se înscrie și să participe la acest atelier, sunt rugate să ne contacteze.