Noi meniuri Lyofood

Lyofood logo_02_patrat

Lyofood este una din cele mai bune firme din lume, producătoare de mâncare liofilizată.

Asta o spunem nu noi, ci numeroasele premii câștigate de-a lungul anilor și mai mult decât atât, o spun chiar cei care o consumă în diferitele expediții pe tot globul.

Unul din noile meniuri acum la dispoziția românilor este cel creat de către Sean Villanueva O’Driscoll, specialist în cățărare liberă big wall prin zne izolate (insula Baffin, de ex.) și recunoscut pentru cântecele sale din flaut în bivuacurile din pereți și nu numai.

Recent, Sean a debutat ca bucătar-bucătar și a ajutat la dezvoltarea meniului Nettle Curry. Aceasta ar putea fi o mâncare curry clasică verde, dar este una a lui Sean, așa că cei de la Lyofood au trebuit să folosească urzicile pe care le iubește, a eliminat cartofii și au adăugat  laptele de nucă de cocos. Diferența o fac ierburile aromatice cum ar fi tumericul, semințele și frunzele de coriandru, chimenul, usturoiul, ghimbirul și iarbă de lămâie.

Din România, ghizii Rucksack au folosit cu succes mâncarea Lyofood, de-a lungul anilor, în numeroasele expediții din Caucaz, Tian Shan (> 7.000m alt.) sau la Cercul Polar (-37 grade). Așa că avem referințe bune și pe plan local!

Dacă nu ați descoperit încă meniurile Lyofood, vă recomandăm să le încercați rând pe rând, în turele din țară pentru ca apoi, când plecați în ture mai serioase prin munții mari, să știți exact ce anume vă place.

Există de toate pentru toți: meniuri vegane, vegetariene, picante sau nu, cu carte de pui, porc sau vită, varză călită, paste, avocado și multe altele.

Ture frumoase și poftă bună!

Mai multe despre ce înseamnă mâncarea liofilizată, într-un articol scris de Marian Anghel, ghid montan și președintele Societății Ghizilor.