Rachete de zăpadă gonflabile

rachete Small Foot

Știm că par SF… la fel cum au fost considerate cu ceva ani în urmă șosetele impermeabile Sealskinz sau rucsacul de avalanșă ABS.

Dar tehnologia evoluează, echipamentul de munte la fel, iar noi – ca magazin de munte ce aducem în România doar ”echipament dedicat” – venim acum cu o altă inovație în materie.

Începând din această iarnă, după o perioadă de testări intense, aceste rachete deosebite sunt disponibile acum prin magazinul nostru și românilor pasionați de aventuri hivernale.

Dacă nu ați auzit până acum de rachetele gonflabile, nu este nici o problemă. Tocmai le-ați descoperit!

Rachetele de zăpadă ”Small Foot Universal” sunt gândite pentru cei care merg pe munte iarna la activități multiple: drumeție, parapantă, alpinism, cățărare pe gheață, foto hunting.

Dacă faceți creasta Craiului iarna, de exemplu, atunci se poate merge elegant pe rachete până la baza crestei. Acolo se trece la colțari/piolet, iar rachete sunt împachetate frumos în rucsac. La finalul crestei, când se intră din nou în zăpadă mare, rachete sunt scoase din rucsac, umflate și… gtaa de drum!

Faptul că aceste rachete sunt gonflabile are câteva avantaje majore:

-  sunt foarte ușoare în picioare (aprox. 0,5kg./buc.), existând o versiune pentru copii și mai ușoară;

- sunt ușor de transportat în rucsac (împachetate) sau pe rucsac (gata de utilizare);

- sunt flexibile în teren abrupt (se mulează după configurația pantei);

Cei care-și pun problema rezistenței acestor rachete gonflabile la înțepături prin crengi sau pietre, sunt rugați să vadă acest clip video.

Rachetele Small Foot au fost testate câteva zile la rând, de către ghizii montani români – membri ai Societății Ghizilor și Liderilor Montani în iarna 2014/2015.

Testarea lor a avut loc în cadrul întâlnirilor tehnice periodice realizate de membrii acestei prestigioase asociații profesionale naționale, singura din țară care este recunoscută și afiliată internațional.